måndag 15 februari 2010

Shrink plastic / krympplast


After reading about shrink plastic I had to try for my self.
Its a really fun hobby but I thought it would be less plastic at the end result than it actually was.

My whole plan was to do jewellery details but now I'm not as sure what to do.
Maybe if the store have more than one colour for the plastic than white, but the store Panduro only had the white plastic, so I will look in internet shops later when I got more money.. In black or maybe in red it would be more jewellery like. The pictures shows what I have made so far with different kinds of results.

In the store they recommended to use acrylic pencils for the colouring and a basic outline pencil the same that children can use. But the end result is kind of messy and the colours rubs off. So I do recommend other kinds of pencils then the ones I did use. I will try to put a varnish on the ones I have already made to seal the colouring.


And in Swedish..Efter att ha läst en hel del bloggar på nätet där skribenterna använt krympplast så lärde jag bara försöka mig på det här själv. Det är en riktigt rolig hobby men jag trodde att slutresultatet skulle bli lite mindre plastigt.

Planen var från början att göra egna smyckes detaljer men nu är jag osäker på vad jag skall göra egentligen med plasten. Kanske det skulle passa bättre för smycken om plasten fanns i andra färger, svart och rött skulle nog passa bättre och se mindre plastigt ut. Panduro där jag köpte min vita krymplast hade bara vit plast. Men jag skall nog kolla på nätet lite mer utförligt efter andra återförsäljare av krympplast då jag har lite mer pengar i kassan. Bilderna som är uppladdade är de jag gjort hittills, och med varierande resultat.

I affären så rekommenderade dom att man skulle använda akrylpennor och vanliga märk pennor som barn använder för att färglägga och göra outlines på plasten. Men slutresultatet visade på något annat. Att använda detta blev ett något kletigt resultat och färgen sitter inte riktigt på plasten utan vill färga av sig vid kontakt med annat. Så jag tänkte ta och lacka de hängen jag gjort och se hur det ser ut efteråt. Jag hoppas det skall göra att det slutar färga av sig.

3 kommentarer:

  1. De som ser ut som tallrikar tycker jag var superfina iaf! Heja heja! Du kan ju göra skallar i krympplast? De kan hängas i fönstret sen, som alternativ till fönsterhängen med änglar... :)

    SvaraRadera
  2. Haha, ja varför inte:) Fast jag är inte ett sådant fan av dödskallar så, det skall vara lagom. Jag kopplar dödskallar med pirater och det gör mig glad, för pirater kopplar jag ihop med barn som leker och det gör mig ännu gladare. Dödskallar är barnsligt och det är lite det jag gillar. Jag skall göra dödskallar i krympplast i svart när jag hämtat den på panduro för att se hur det skulle arta sig. :)

    SvaraRadera
  3. Annars är det ju bara att måla den vita i svart?

    SvaraRadera